Lord Mayors Parade London 1994

Lord Mayors Parade London 1994

De Lord Mayors Parade, een prestigieuze bijeenkomst in o.a. de Guildhall van Londen, waarbij de nieuwe burgermeester van Londen beëdigd wordt. Negen zeer betrokken Rijnsburgse exporteurs sponsorden het event en de bloemen. Vooraf vloog ik op een dag heen en weer vanuit Nederland, om de decoratie door te nemen met de echtgenote van de burgemeester. High-tea-en in het Vicoria Hotel, mét strijk kwartet erbij. Wat een beleving! Van heel gewone komaf, was ik daar bijna nog meer van onder de indruk dan de enorme decoratie die ik daar met mijn team van freelancers in enkele dagen tijd opbouwde. Dat was immers wat ik al zo jong ‘vanzelfsprekend’ vond en vol overgave en passie deed.

Dat de Telegraaf, het goed gelezen Stan Huygens journaal nog wel, op zaterdag n.b. aandacht besteedde aan deze geweldige opdracht die ik al zo jong kreeg, vond ik een groot compliment.

Ter voorbereiding van het evenement werden enorme lijsten bloemen besteld, frames gelast en op transport gezet, bijmaterialen verzonden, noem maar op.

Daar aangekomen moesten trailers vol met bloemen het pand in. Omdat ook de Engelse Royal Family bij het diner aanwezig zou zijn; Queen Elizabeth en -toen nog Prins- Charles en Diana, was de beveiliging extreem hoog. Ieder kratje bloemen moest door de scan (zo een waarbij je je tas in een bakje legt, net als op een luchthaven). Na het afstapelen en leeghalen van de emmers van de derde veilingkar met bloemen, begrepen de beveiligers wel dat het onbegonnen werk was om op die wijze alle trailers vol met bloemen te lossen en mocht alles door de achterdeur naar binnen.

Vol overgave werkten we met het team om alles op tijd af te hebben. Dat lukte en hoe.

De brief van de Mayoress zegt genoeg.

Terug naar blog