Leef jij bewust op de hoge frequentie? Wilma Mesman

Leef jij bewust op de hoge frequentie?

Langzaam word ik wakker. Als dat al bestaat, ik kan beter zeggen: bij bewustzijn. Nog even lekker liggen, ik trek het dekbed nog een stukje omhoog en graaf een nieuw kuiltje in mijn kussen.

De kou van het raam dat open staat is confronterend, maar ook zo lekker om in te slapen.

Op dit moment voelt mijn bed nog zo heerlijk comfortabel. Ik houd mijn ogen dicht en probeer nog even niet te denken. Op deze wijze geef ik ruimte aan mijn onderbewustzijn waar de mooiste informatie zich bevindt. Door actief denken kan je onder ‘normale omstandigheden’ niet waarnemen wat er in je onderbewustzijn af speelt. Simpelweg omdat je denkende brein de overhand heeft. Er zijn allerlei methoden om je denken stil te zetten, zoals bijvoorbeeld door meditatie. De makkelijkste manier is slapen, dan schakel je je bewuste brein even ‘uit’ en je onderbewuste heeft dan de leiding. Je onderbewustzijn stuurt alle processen in je lichaam aan, zoals ademhaling, je hart dat klopt en je haar dat groeit. Ja, bij sommige niet zoveel en snel als gewenst, maar echt, dat komt voort uit je onderbewustzijn. Als je een probleem ermee hebt, begrijp je nu ook waar je de oorzaak kunt zoeken ;)

Terug naar bewust en onbewust waarnemen. Want dat lukt de hele dag door met je bewuste brein. Het daadwerkelijk waarnemen of aansturen van je onderbewuste is veel moeilijker en dat lukt met name op de grens van in slaap vallen en wakker worden. Dan schakelt je actieve denken uit en neemt je onderbewustzijn het over. In je slaap is je onderbewustzijn degene die de leiding heeft.

En juist als je actieve denken, ofwel je bewustzijn dus even een stapje terug doet, is er toegang tot je onderbewustzijn. Dát is precies het moment waarop je jezelf kunt ‘herprogrammeren’. Bijvoorbeeld om doemgedachten of nare gewoonten te doorbreken. Je kunt dat op allerlei manieren toepassen. Hoe? Dat komt in deze verhalen allemaal nog wel een keer voorbij. Want ook ik pas dat iedere dag toe. Om in het leven te staan zoals jij kiest zonder jezelf daarvoor een burn-out te werken, is dit een essentiële manier om er te komen.

Nog in de sluimerstand van het ontwaken, voel ik vooral blijheid dat ik als eerste ervaar. Dit is een fijne manier van wakker worden, ik wil meer hiervan! Zo lig ik nog heel even te mijmeren. Ook het besef dat ik inmiddels zo wakker ben dat slapen er toch niet meer in zit dringt door en ik pak mijn telefoon.

Nadat ik het toestel ontgrendeld heb, scroll ik door de schermen kijk naar wat ik aan zal klikken om meer positiviteit te treffen. Gewoon, van die fijne berichten waar je blij van wordt.

Ja, ik geef het direct toe, inderdaad, regelmatig lekker soft, zoet of aardig. Het is zoooo heerlijk om even mee te genieten van het geluk van een ander.

Mijn blik gaat zoekende langs de apps. De socials staan bij elkaar gerubriceerd. Deze open ik niet, want daar weet je tenslotte nooit wat er als eerste op je beeld verschijnt. Misschien wel ellende en misère en dat wil ik juist nu lekker vermijden. De nieuwskanalen en mijn mailbox laat ik om dezelfde reden ongeopend. Een mens heeft keuze! Je hoeft je brein niet negatief te laten programmeren door externe bronnen. Je kunt gewoon zelf kiezen wat je toe laat. Okay, okay, het kost vaak echt wat moeite om hier bewust van te zijn en gewoontes te doorbreken. Dit soort handelingen zijn vaak verworden tot automatisme en daardoor ‘programmeer’ je jezelf steeds op een andere frequentie dan die van waar je zijn wilt. Vanzelfsprekend stap ik ook nog regelmatig in die valkuil. Vandaag niet!

Wacht, YouTube! Eén van mijn grootste inspiratie bronnen. Dat kan ik wel veilig openen. Doordat ik op YouTube zelden nieuws of dat soort actualiteiten bekijk, maar wel altijd mijn fijne inspiratie bronnen, zijn de geautomatiseerde voorstellen van te bekijken video’s doorgaans helemaal in mijn straatje.

De nieuwste video’s van mijn favoriete goeroes worden uiteraard bovenaan getoond, maar die wil ik nu even niet horen. Dat soort content ken ik inmiddels heel goed. Het is niet waar ik nu naar op zoek ben. Op dit moment wil ik meer blijheid! Bekrachtiging van het gevoel waarmee ik wakker werd en dat waarschijnlijk door mijn onderbewustzijn in mijn bewustzijn terecht gekomen is. Daarom toets ik ‘positive morning’ in het zoekbalkje en klik op een willekeurige video in de suggesties die eronder verschijnen om deze te beluisteren.

OMG! Haha, wat een grafstem begint hier te vertellen, nee, ik wil positief! Blij! De volgende video die ik probeer, is wederom ingesproken door een man met een heel laag stemgeluid. Ohhh nee! Ik wil hoog en blij! De hoge frequentie. Dat zorgt voor de hoge trilling van mijn cellen en die trilling laat mij in contact staan met het grote collectieve energieveld, ofwel ‘De bron’. Iedere cel in mij mag de juiste frequentie uitzenden om te communiceren met de ultieme bron van alles. Het is onze mogelijkheid en reden van bestaan en de connectie tot alles wat wij ons wensen. Dát is waar ik mee wil communiceren en als dat hoog en blij is, geeft dat hoge en blije resultaten; precies wat ik wens!

Daarom zoek ik snel iets op van Louise Hay, haar stem is vrolijk, hoog, licht en absoluut positief. Maar helaas, ook zij begint met het opsommen van negatieve dingen die je terughouden van je mooiste leven en waarom je positief moet zijn of doen. Dat weet ik, dat bén ik al!! Ik zoek alleen méér hiervan, de bevestiging. Niet hoe ik op de positieve frequentie moet komen, want daarop werd ik wakker, maar bewust zijn dat ik dat zo ervaar en dat lekker even heel bewust goed voelen en dat gevoel vergroten.

Dit gebeurt niet vaak; ik klik YouTube weer weg. Ik kijk in mijn Spotify voor muziek. Dat is áltijd de goede keuze, maar nu weet ook even niet welke muziek ik op zal zetten. Er is zoveel blijheid ín mij, dat alles van buitenaf niet resoneert, aansluit of bevestigt.

Dát is het eigenlijk wat ik je wil vertellen: Door het goede gevoel te resoneren met het grote collectieve energieveld en op die wijze te communiceren wat je wilt, ontvang je meer ervan.

Een prachtige boodschap om dagelijks weer mee te beginnen. Iedere dag opnieuw, net zo lang tot het tot een natuurlijke flow in je systeem verworden is. Tja, en dat is dus oefenen, oefenen, bewust worden, bewust zijn, toepassen, realiseren, vallen, opstaan en weer vooraan beginnen. Net zo lang tot het steeds meer een natuurlijk patroon van jezelf wordt en jouw leven verrijkt.

Terug naar blog